Sam Michael is tevreden met de verrichtingen van debutant Pastor Maldonado dit seizoen. De technisch directeur van Williams verwacht volgend jaar nog meer van de Venezolaan.

“Pastor levert erg solide werk”, zegt Michael. “Hij is met name sterk op de circuits waar hij al eerder heeft gereden. Alles wijst erop dat hij in 2012 kan uitblinken. Dan kent hij alle circuits en kan hij zich volledig richten op zo snel mogelijk rijden.”

Maldonado behaalde in de Grand Prix van Groot-Brittannië de veertiende plaats, zijn beste klassering van het seizoen. In de kwalificatie heeft de Williams-coureur echter al meermaals laten zien dat de toptien haalbaar is. In Silverstone plaatste hij zich wederom voor Q3 en ging hij als zevende van start.

Dat hij desondanks buiten de punten eindigde, had volgens Michael te maken met de afstelling van de auto. “Op intermediates deden beide auto’s het niet best”, zegt hij. “We hadden een nieuwe ophanging en door de regen tijdens de vrije trainingen weinig tijd om deze te testen. Mogelijk hebben we de auto te veel op droog weer afgestemd.”

Williams probeerde de kansen nog te spreiden door Rubens Barrichello en Maldonado op een andere strategie te zetten. Maar uiteindelijk maakte het weinig verschil. Barrichello eindigde één plaats voor zijn teamgenoot. “In Duitsland gaan we opnieuw proberen met beide auto’s in de punten te eindigen”, aldus Michael.