Voor het achtste achtereenvolgende jaar is het in september weer tijd voor Monster Jam! En in 2012 met een heel nieuw format. Het GelreDome in Arnhem heeft op 29 en 30 september de wereldwijde primeur van de grootste Monster Jam battle ooit.

Monster Jam 2012 in Arnhem is het toneel van de allergrootste extreme sports battle ooit: maar liefst veertien van de grootste Amerikaanse monster trucks zullen in een competitie strijden om de titel. De monster trucks van Team Destruction tegen Team Marvel, met als kers op de taart een speciaal mano-a-mano duel tussen wereldkampioenen Grave Digger en Maximum Destruction…

Team battle
Team Destruction vs. Team Marvel zullen tegen elkaar strijden: Twee trucks, van elk team één, moeten het opnemen tegen elkaar op het gebied van racing, donut competition, sky wheelies, slap wheelies en meer. De winnaar van elke wedstrijd krijgt punten voor het team op het speciale team-scorebord. Team Destruction of Team Marvel wint…

Team Destruction bestaat uit: Mohawk Warrior, El Toro Loco, Monster Energy, Monster Mutt, Disney XD en Traxxas E-Maxx. En Team Marvel uit: Captain America, Spiderman, Ironman, Wolverine, Hulk en Thor.

Grande finale
Naast Team Destruction vs. Team Marvel is het GelreDome in Arnhem ook het strijdtoneel van een nog nooit eerder vertoonde grande finale tussen de twee titanen Grave Digger vs. Maximum Destruction. Een full-on match om zichzelf de beste ooit te noemen…

Ook het populaire freestyle motocross (FMX) is onderdeel van het nieuwe Monster Jam format. De freestyle motocrossers van FMX4Ever zullen met hun gewaagde sprongen de meest halsbrekende toeren uithalen… Een deel van deze topatleten is onderdeel van Team Destruction, het andere deel van Team Marvel.

Pit Party
De Pit Party voorafgaand aan de shows is dé plek om de enorme monster trucks van dichtbij te bekijken en hun bestuurders te ontmoeten. De Pit Party duurt op beide dagen van 9.30 tot 13.00 uur. Pit Party passen zijn dit jaar slechts € 5 en te koop in combinatie met een kaart voor de show van 14.00 uur. Op zaterdag is er ook een avondshow om 20.00 uur.

Met miljoenen enthousiaste bezoekers per jaar wereldwijd is Monster Jam een enorm succes. In Nederland is Monster Jam met minimaal 40.000 bezoekers per jaar zeer populair. De Amerikaanse drivers en crew zien het Nederlandse publiek, met hun enthousiasme en toewijding ook als een belangrijke factor in hun internationale succes.

Kaartverkoop
Monster Jam is een must voor de liefhebber van groots spektakel en brullende motoren. Kijk voor meer informatie op www.monsterjam.nl of voor Monster Jam wereldwijd op www.monsterjamonline.com. Kaartverkoop via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm). Entree regulier (vanaf 1 mei 2012): € 38,50 / € 33,50 / € 28,50 / € 23,50 (excl. servicekosten).