Een zeer productieve dag, ondanks de nodige problemen. Dat was de woensdag in Barcelona, samengevat, voor Max Verstappen. Om de problemen maakt hij zich echter niet druk.

Dat vertelt Verstappen, die in totaal tot 102 rondjes kwam, op zijn eigen website. De Nederlander kreeg vlak voor de lunch met een motorprobleem te maken, waarna een motorwissel vereist was. Later in de middag kon hij zodoende toch weer de baan op, al viel hij vlak voor het eind stil. “We moeten nog uitzoeken waarom precies, maar het was waarschijnlijk hetzelfde probleem als in de ochtend”, meldt hij.

Niet ideaal, erkent Verstappen. “Maar het hoort erbij”, weet de Red Bull-coureur, die zich zoals gezegd nog niet al te druk maakt om de problemen: “Ik heb er alle vertrouwen in dat het op tijd wordt opgelost. Renault heeft al een oplossing voor Melbourne, dus dan zou het in orde moeten zijn.”

Verstappen eindigde zijn dag naast de auto. Zorgen om de betrouwbaarheid heeft hij desondanks niet.

Los van de motorperikelen, laat Verstappen weten na vandaag ‘een zeer positief gevoel’ te hebben over zijn auto, de Red Bull RB13. “Alles klopte en voelde goed aan. Ik heb ’s middags bijna een hele raceafstand afgelegd, dus we hebben veel informatie vergaard en veel geleerd. Dat is altijd belangrijk.”

Verstappen, die tevens aangeeft dat er natuurlijk nog wel werk te doen is, sloot de dag uiteindelijk af met een vierde tijd. Waar Red Bull in verhouding tot haar rivalen staat, is volgens Verstappen echter nog niet te zeggen. “Dat zien we pas in Melbourne.” Aangezien de 2017-auto’s zo anders zijn dan hun voorgangers, vallen er volgens Verstappen immers nog veel veranderingen te verwachten. “Ook bij ons.”