McLaren leek in Rusland haar tweede dubbele puntenfinish van het jaar te scoren, maar door een tijdstraf voor Fernando Alonso, neemt alleen Jenson Button punten mee naar huis.

Alonso finishte als tiende, achter teamgenoot Jenson Button, maar moest zijn tiende plek zo’n anderhalf uur na afloop toch weer inleveren omdat hij tijdens de race de track limits had overschreden. Hij kreeg daar vijf strafseconden voor aan zijn broek, waardoor hij terugzakt naar P11.

Voor hij zijn puntje moest inleveren, liet Alonso ten overstaan van Motorsport.com echter nog weten dat dit ‘een heel positief weekend’ was voor McLaren. “We hebben een mooi resultaat behaald op een circuit waar we dat niet hadden verwacht”, verkondigde hij zelfs.

“Het lijkt erop dat het de goede kant op gaat”, vervolgde de Spanjaard. “De auto deed het hier heel behoorlijk in de race en we hielden de bandenslijtage ogenschijnlijk beter onder controle dan andere teams. Ik ben dus blij met hoe het ging”, besloot de coureur wiens optimisme dus niet alleen betrekking had op de eindklassering.

Button
Jenson Button noemt zijn negende plek ondertussen ‘niet slecht’. “Makkelijk was het niet, maar we hebben punten gescoord door er het maximale uit te halen. In het begin was het lastig om met mensen te vechten. Ik was telkens het haasje op de rechte stukken. Gelukkig viel er na de pitstops meer te vechten. Ik had het met Fernando aan de stok en wat andere jongens die ons na hun stops weer voorbij moesten komen, wat leuk was.”

Aangezien vechten om de laatste puntenposities alsnog niet super interessant is voor de wereldkampioen van 2009, wil Button het qua optimisme ook weer niet overdrijven: “Gezien de positie waarin we zitten, was dit best vermakelijk, maar het is heus niet zo dat we onze problemen nu ineens voor het eind van het seizoen opgelost zullen hebben. Ons ERS is nog steeds niet goed genoeg om tot het eind van de rechte stukken een boost te geven, dus het blijft lastig. En op sommige plekken – zoals bij bocht twaalf – was het zelfs eng als er ineens mensen voorbij kwamen schieten.”