*

Net geen punten voor McLaren

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

4 jaar geleden

Net geen punten voor McLaren
Racepictures

McLaren gaat opnieuw met lege handen naar huis. Fernando Alonso kwam met zijn elfde plaats dicht bij punten, terwijl Jenson Button de race vanuit de pits moest volgen.

Jenson Button, wat een pech heeft hij het afgelopen weekend te verwerken gekregen. Geen enkele sessie verliep zonder problemen en ook de race vormde daarop geen uitzondering. Button heeft zijn overall zelfs niet aan hoeven trekken. Tijdens het opstarten van de McLaren stuitte het team op problemen die te herleiden waren naar de elektronische problemen eerder dit weekend. Het probleem bleek in korte tijd onoplosbaar.

“En dat is natuurlijk een bijzonder teleurstellend einde van een bijzonder teleurstellend weekend”, sipt Button terecht na. “Door alle ellende heen zien we tegelijkertijd dat de auto steeds beter wordt en dat is goed nieuws.”

“Ik wil de monteurs bedanken voor hun inzet dit weekend. Helaas heeft het nergens toe geleid, maar hun gedrevenheid is indrukwekkend. Ik weet dan ook zeker dat we op enig moment beloond zullen worden voor die inzet.”

Fernando Alonso
Fernando Alonso reed eigenlijk het hele weekend probleem in de rondte. Dat de auto nog niet snel genoeg is voor een plekje bij de beste tien is jammer, maar ingecalculeerd. “Finishen was dan ook het voornaamste doel”, geeft Alonso toe. “Daar zijn we echter maar voor de helft in geslaagd, aangezien Button jammerlijk aan de zijlijn stond.”

“We hebben nu gelukkig drie weken de tijd om zowel onze betrouwbaarheid als onze snelheid te verbeteren en het mag duidelijk zijn dat iedereen zich daarvoor inzet. Hopelijk kunnen we voortborduren op wat we tot dit moment hebben bereikt.”

Lees meer over

Alonso Button Mclaren