Red Bulls technisch directeur Adrian Newey is zeer onder de indruk van nieuwkomer Daniel Ricciardo, en dan met name van de kalmte die de Australiër weet te bewaren als hij achter het stuur zit.

Ricciardo, die tijdens het laatste racweekend zijn eerste overwinning in de Formule 1 boekte, heeft in de zeven Grands Prix die hij tot op heden voor Red Bull heeft gereden een zeer goede indruk gemaakt op technisch directeur Newey.

“Hij imponeert dit hele seizoen al en heeft onze verwachtingen overtroffen”, vertelt Newey aan Autosport, waarbij hij één aspect in het bijzonder indrukwekkend noemt: “Hoe kalm hij is in de auto. Daniel klinkt over de boordradio altijd heel rustig. Het is echt opmerkelijk. Het is net alsof je met het praat terwijl hij een kopje thee zit te drinken en ondertussen met één hand de auto bestuurt.”

Volgens Newey is Ricciardo, die op het moment derde in het kampioenschap staat, sowieso erg rustig en wekt deze de indruk alles onder controle te hebben. “Hij gaat goed om met alles wat op zijn pad komt en geniet duidelijk van hetgeen hij doet.”

Vettel
Ricciardo’s teamgenoot, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, is onlangs juist door Red Bull-adviseur Helmut Marko opgeroepen ‘het beter te doen’ en op een andere manier te kijken naar wat hem te doen staat om dat voor elkaar te krijgen.

“Sebastian is niet gelukkig met zijn auto en motor en heeft daar flink over geklaagd, maar de auto is niet volledig aan zijn wensen aan te passen en dat heb ik hem ook duidelijk gemaakt”, vertelt Marko aan de BBC.

Volgens Marko heeft hij Vettel te verstaan te geven dat er vijftig engineers aan zijn Red Bull werken, maar deze geen oplossing voor zijn problemen kunnen vinden. “Het is aan jou om iets te doen en voor een oplossing te zorgen”, heeft Marko naar eigen zeggen dan ook tegen Vettel gezegd: “Jij bent een topcoureur en moet je aanpassen zodat je je werk beter kan doen”, aldus Marko tegenover Vettel.