Technisch directeur Adrian Newey heeft ten overstaan van ESPNF1 beklemtoont dat hij niet van plan is Red Bull in te ruilen voor een ander team: “Ik zie mezelf echt niet vertrekken.”

 

Newey is sinds 2006 werkzaam voor Red Bull, dat sinds 2005 in de Formule 1 actief is. Mede daardoor is de technisch directeur, die door velen als de drijvende kracht achter het kampioenschapsteam van 2010 en 2011 wordt gezien, erg gehecht aan de renstal die hij naar de top heeft geholpen: “We moesten van ver komen en ik ben erg trots op wat we hebben bereikt”, vertelt hij aan ESPNF1.

 

“Ik loop nu al een tijd rond bij dit team en heb het gevoel dat ik een belangrijke rol binnen de organisatie speel. Ik haal daardoor ontzettend veel voldoening uit ons huidige succes en voel bovendien een soort van vaderlijke liefde voor dit team”, verklaart Newey verder.

 

“Als ik nu mijn biezen zou pakken, zou ik me dus min of meer voelen als een vader die zijn kinderen in de steek laat”, zegt Newey, wiens contract naar verluidt sowieso tot en met 2014 doorloopt, maar voor wie een overstap hoe dan ook uitgesloten lijkt: “Als ik heel eerlijk ben, zie ik mezelf hier echt niet meer vertrekken.”