Red Bulls technisch directeur Adrian Newey is er niet per se een voorstander van om onderdelen voor de auto van 2012 al dit jaar in de praktijk te testen. Hij is namelijk bang dat hij hiermee geheimen weggeeft.

Het rivaliserende Ferrari gebruikt de nog resterende races van 2011 om onderdelen voor de bolide van volgend jaar op het circuit te testen. Een voorbeeld daarvan is dat Fernando Alonso in Zuid-Korea met een voorvleugel rondreed die voor de auto van 2012 bedoeld is.

Of Red Bull dat ook gaat doen, is echter nog maar de vraag. Tegenover Motorsport-Total laat Newey namelijk blijken dat hij hier met een dubbel gevoel tegenaan kijkt: “We concentreren ons op de fabriek nu volledig op volgend jaar, maar als we al doende iets tegenkomen dat we op de huidige bolide kunnen uittesten, dan kunnen we besluiten om dat te doen”, stelt hij aan de ene kant.

“Maar het is er van afhankelijk of we op die manier niet iets belangrijks weggeven voor volgend jaar, want als dat zo is, dan doen we het niet”, zo verklaart Newey waarom hij hier over twijfelt.

De technisch directeur laat verder optekenen dat het voor 2012 op het programma staande verbod op de geblazen diffusor zijn werk een stuk moeilijker heeft gemaakt: “Dat heeft namelijk veel effect op de eigenschappen van de auto”, zo legt hij uit. “We zijn deze restricties nu dus aan het bestuderen en gaan proberen er de best mogelijke oplossing voor te zoeken.”