Volgens Red Bulls technisch directeur Adrian Newey is tweevoudig wereldkampioen Sebastian Vettel erop gebrand zijn fouten van afgelopen jaar niet te herhalen en zijn vaardigheden te maximaliseren.

 

“Sebastian is een hele intelligente, gedreven en nieuwsgierige jongeman, die zijn uiterste best doet om zowel zijn auto als zijn eigen prestaties zo goed mogelijk te doorgronden”, legt Newey uit aan Autosport. “Het gevolg daarvan is dat Sebastian als hij een fout maakt, wat hij natuurlijk doet omdat hij menselijk is, probeert iets daarvan te leren.”

 

“Sebastian zal alles wat hij afgelopen seizoen heeft gedaan daarom grondig analyseren en kijken wat hij voortaan beter kan doen”, weet Newey. “Een voorbeeld van zo’n verbeterpunt is de race in Canada – die hij domineerde, maar in de laatste ronde toch nog verloor – en waarna hij behoorlijk van de kaart was.”

 

“Ik moet echter wel erkennen dat Canada voor het hele team een teleurstelling en een les was. We hadden toen de race stil lag bijvoorbeeld meer kunnen doen, terwijl we Sebastian ook beter op de hoogte hadden moeten stellen van hoe dichtbij Jenson Button in de laatste paar ronden kwam.”

 

“Van een situatie als dat kun je echter veel leren”, bekijkt Newey het inmiddels van de positieve kant, waarna hij benadrukt dat de drive voor succes bij Red Bull nog net zo sterk is als altijd: “Onze honger is nog niet gestild, maar dat komt ook omdat die honger er altijd is, ongeacht in welke positie je je bevindt.”

 

“Als je bijvoorbeeld als zevende rondrijdt, wil je het beter doen. Maar ook als je aan de top staat, blijf je dat gevoel gewoon houden en blijf je op dezelfde manier werken en naar meer streven.”