Red Bull-kopstuk Adrian Newey denkt dat zijn team een zeer lastig seizoen tegemoet gaat. De hoofdontwerper vermoedt dat de Renault-motoren nog meer kracht tekort zullen komen dan afgelopen jaar.

“In denk dat we het seizoen straks beginnen met evenveel vermogen als in 2014 en 2015”, zegt Newey tegen Motorsport. “Dan liggen we nog verder achter, ondanks dat we wel wat vorderingen hebben geboekt wat het chassis betreft. Mercedes en Ferrari zullen immers wel vooruitgang boeken met hun motoren. Eerlijk gezegd denk ik dat het een heel lastig jaar gaat worden.”

Deze maand verlengde Red Bull de motordeal met Renault. Die zet volgde op maanden van ruzie tussen de renstal en de Franse motorbouwer, vanwege de matige kwaliteit van de Renault-motoren. Red Bull onderhandelde met Ferrari, Mercedes en Honda, maar keerde toen die besprekingen op niets uitliepen schoorvoetend terug naar Renault.

Honda

De hernieuwde Renault-deal zal Red Bull uit concurrentieoogpunt dus geen dienst bewijzen, vreest Newey. “Ons zusterteam Toro Rosso heeft straks Ferrari’s uit 2015. Die waren flink beter dan de Renaults.”

Newey houdt zijn blik bovendien gericht op Honda, dat dit seizoen nog worstelde met zijn nieuwe motor. “Het probleem dit jaar was dat ze de MGU-H veel te klein hadden gemaakt”, weet de topontwerper. “Maar dat is tijdens de winter zo opgelost. Hun verbrandingsmotor is heel aardig, dus ik denk dat ze een grote stap voorwaarts gaan maken.”