Red Bulls technisch directeur Adrian Newey gelooft dat er nog altijd ruimte voor verbetering is bij het kampioensteam en tijdens de winter niets anders dan haar uiterste best kan doen.

 

“Er zijn nog steeds een aantal vlakken waarop we ons kunnen verbeteren”, stelt Newey tegenover Autosport.com. “We moeten onze zwaktes dus goed analyseren en deze vervolgens zien te verbeteren, dat is het belangrijkste voor deze winter.”

 

“Zoals altijd is het echter een ontwikkelingswedloop in de aanloop naar het seizoen”, weet Newey. “Door de reglementswijzigingen, en dan vooral die veranderingen die de geblazen diffusor aan banden leggen, zal het er dit jaar om gaan wie er als beste in slaagt het daardoor ontstane verlies aan downforce te beperken.”

 

“Degene die hier met de beste oplossing voor komt, zal komend seizoen waarschijnlijk de grote winnaar zijn”, voorspelt de technisch directeur, die het moeilijk vindt om in te schatten hoe sterk Red Bulls rivalen uit de winterpauze zullen komen: “Gedurende het voorseizoen en de wintertests weet je nooit precies waar je staat en wat de rest doet”, zegt hij.

 

“Het enige devies is daarom om zelf gewoon keihard te werken, en dat is wat wij eigenlijk altijd doen. We concentreren ons volledig op ons werk en maken ons alleen druk om wat we zelf in de hand hebben. Waar dat toe leidt, zien we daarna dan wel.”