Ferrari’s 2019-bolide wordt op 15 februari aan de buitenwereld getoond, dat heeft teambaas Maurizio Arrivabene verklapt.

Arrivabene deed dat op een gala van het Italiaanse autoblad Autosprint. Volgens de teambaas van de Scuderia draait de fabriek in Maranello op volle toeren onder leiding van technisch directeur Mattia Binotto.

“We zijn al erg ver in het proces met de nieuwe auto, maar weten pas echt wat we hebben als we in Barcelona de baan op gaan voor de wintertests en ons met de anderen kunnen vergelijken”, zegt Arrivabene.

De eerste wintertestweek begint maandag 18 februari, met Ferrari dat het doek de vrijdag ervoor dus van haar nieuwe auto trekt. De laatste jaren heeft het steeds voor een online-presentatie gekozen, of dat nu weer zo is, is nog niet duidelijk.

Binotto (links) en Arrivabene.

Arrivabene’s aankondiging komt te midden van geruchten dat er onvrede zou bestaan tussen hemzelf en technisch directeur Binotto. Laatstgenoemde werd door de afgelopen jaar overleden Ferrari-preses Sergio Marchionne als toekomstig opvolger van Arrivabene als teambaas gezien, maar die plannen lijken met het overlijden van Marchionne op de lange baan geschoven te zijn.

Lees ook: Het rommelt bij Ferrari: Machtsstrijd tussen topmannen

De vraag is nu wat de plannen zijn van Ferrari’s nieuwe management, onder aanvoering van bestuursvoorzitter John Elkann en CEO Louis Camilleri. Volgens het Britse Motor Sport Magazine zou er hoe dan ook al interesse van andere teams zijn voor de binnen de Formule 1 hoog aangeschreven Binotto.