Lando Norris had in Japan een goede start, maar het ging al snel mis voor de McLaren-coureur. Hij moest de spinnende Max Verstappen ontwijken die een tik had gekregen van Charles Leclerc. De Brit had daarna een incident met Alexander Albon, maar hij geeft hem niet de schuld: ”Hij had me toch wel ingehaald.”

”Ik had gewoon pech”, zo vat Norris zijn Japanse Grand Prix samen. De 19-jarige Brit heeft een goede start en zit al snel achter Verstappen en Leclerc. Dat blijkt uiteindelijk geen goede plaats, omdat de twee elkaar raken en Norris de spinnende Verstappen moet ontwijken. Hij moet daarna al snel naar binnen vanwege problemen met de remmen, omdat er rommel van de baan in zijn remmen belandt.

Lees ook: Gefrustreerde Verstappen: ‘Wat moet hij nog meer doen om geen straf te krijgen?’

”Het was een goede dag. We hadden een goede start, toen was er contact met Leclerc en Verstappen dus ik moest hem ontwijken. Alles wat we goed konden doen, ging ook wel goed. Ik had wat pech met alle rommel op de baan. Het zorgde voor een probleem met de remmen. Daardoor moest ik veel eerder naar de pits gaan. Ik had daarna de snelheid niet om in te halen”, aldus Norris, die ondanks de dertiende plaats positief blijft.

Even later remt Albon zeer laat in bocht zestien en zet zijn Red Bull naast Norris. Er vliegen wat onderdelen rond, maar volgens Norris valt het incident mee. ”Er was geen contact. Ik moet de beelden nog zien, maar ik zag hem pas toen ik de apex aansneed en hij naast me zat. Hij was sneller dus hij had me hoe dan ook wel ingehaald”, aldus Norris.

Lees ook: Mercedes grijpt zesde constructeurskampioenschap na zege Bottas

De late actie van Albon op Norris in bocht zestien. Foto: Motorsport Images