Er is het afgelopen jaar veel over hem gezegd en geschreven. Max Verstappen hield niet alleen de vaderlandse sportwereld in zijn greep, ook mondiaal zette hij zichzelf met zijn spectaculaire rijstijl en prestaties voorgoed op de kaart. Formule 1 blikt met een speciale editie van 100 pagina’s – Het jaar van Max – terug op zijn bewogen seizoen.

Natuurlijk worden alle 21 Grands Prix nog een keer beschreven vanuit Verstappens perspectief. Van de valse start in Melbourne tot het spraakmakende slot in Abu Dhabi, van zijn historische overwinning in Spanje tot het stierengevecht met teamgenoot Daniel Ricciardo in de Maleisische tropen. Verslaggever Eelco den Boer vertelt in een persoonlijk relaas over zijn vier wonderbaarlijke dagen in Barcelona, waar Verstappen met een daverende knal debuteerde voor Red Bull.

Van Australië, tot Spanje, tot Maleisië en Abu Dhabi: elke Grand Prix komt aan bod. En nog veel meer.

Maar ‘Het jaar van Max’ biedt nog veel meer: zijn engineer bij Toro Rosso, Xevi Pujolar, verhaalt in een exclusief gesprek over het ‘speciale project’ dat Verstappen was. “We moesten jaren van ervaring in zijn hoofd planten”, aldus de Spanjaard. Striptekenaar Toon van Driel vertelt verder over zijn grote bewondering voor de tiener, die net als vader Jos vroeger een grote inspiratiebron voor ‘zijn’ FC Knudde vormt.

Uiteraard komt Verstappen zelf ook aan het woord, net als zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, teambaas Christian Horner (‘het verrast mij niet dat ik steeds door Max word verrast’) en Red Bulls talentscout Helmut Marko. Exact-topman Erik van der Meijden legt in een exclusief vraaggesprek uit waarom het Delftse IT-bedrijf een (nu al zeer succesvol) partnerschap is aangegaan met de tiener en hoe het via hem hoopt de Chinese markt te veroveren. “Als je in China zegt dat je Max sponsort, hoef je niets uit te leggen.”

Met hoogstaand beeld van huisfotograaf Peter van Egmond, individuele bijdragen van de redactie over hun ‘Max-moment van 2016’, veel cijfers en het seizoen in quotes is de speciale uitgave onmisbaar voor de kenner en liefhebber.

Het jaar van Max: ideaal voor de kerstdagen en het ultieme nummer om zijn glorieuze seizoen te herbeleven. Met als toegift een dubbelzijdige uitklapposter (zonder nietjes) op groot formaat.

Nummer 1 van Formule 1 -100 pagina’s dik- is nu verkrijgbaar in de winkels. Je kunt hem ook hier bestellen.