*

Ocon in december al naar Renault voor testdagen Abu Dhabi

Laurens Stade

Laurens Stade

21 november 2019 10:05

Ocon in december al naar Renault voor testdagen Abu Dhabi
Motorsport Images

Esteban Ocon zal tijdens de testdagen na de Grand Prix van Abu Dhabi plaatsnemen in de Renault. Mercedes is akkoord gegaan met het vervroegde vertrek van de Fransman die daardoor al in december voor de Franse renstal in actie kan komen.

Esteban Ocon, momenteel test- en reservecoureur voor Mercedes, zal volgend jaar voor Renault rijden naast Daniel Ricciardo. Op 2 december maakt de Fransman al zijn overstap naar de Franse renstal om deel te kunnen nemen aan de testdagen op het Yas Marina circuit. Tevens zal hij deelnemen aan de Pirelli bandentest voor 2020 en zal daarvoor op dinsdag en woensdag achter het stuur kruipen van de Renault.

Ocon debuteerde in 2016 bij Manor, waar hij na de zomerstop Rio Haryanto verving. Hij maakte in 2017 de overstap naar Force India maar zijn verblijf zou daar niet lang duren: na één seizoen nam het team afscheid van de Fransman, die uiteindelijk zonder stoeltje kwam te zitten voor 2019. Hij vervangt volgend jaar Nico Hülkenberg, die in Abu Dhabi naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste Formule 1-race zal rijden omdat hij nog geen contract heeft voor 2020 en alleen Williams nog een zitje te vergeven heeft.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Mercedes Ocon Renault