Mercedes is blij met de manier waarop Esteban Ocon zich ontwikkelt. Dat stelt Ocon zelf, met Mercedes dat volgens hem ‘zeer geïnteresseerd’ is in hoe hij het doet.

Ocon maakt onderdeel uit van Mercedes’ juniorprogramma en is zodoende ondergebracht bij Force India, waarvoor hij in 2017 als achtste in het WK eindigde met 87 punten.

“Force India is blij met hoe ik het doe, en Mercedes is ook heel happy”, vertelt Ocon aan Autosport. “Zolang iedereen blij is, moet ik maar gewoon blijven doen wat ik doe.”

In 2017 leverde dat hem in achttien van de twintig races punten op, en slechts één uitvalbeurt. Ocon scoorde niet alleen stelselmatig, maar had ook een stijgende lijn te pakken gedurende het seizoen.

De 21-jarige Fransman wist het teamgenoot Sergio Pérez naarmate het jaar vorderde namelijk steeds moeilijker te maken, met het onderlinge verschil uiteindelijk maar dertien punten in Peréz’ voordeel.

Ocon in 2016 tijdens een test voor Mercedes.

Ocon vocht gedurende 2017 ook felle duels uit met Pérez, en dat allemaal terwijl hij nauwlettend in de gaten werd gehouden door Mercedes. “Ze zijn zeer geïnteresseerd in hoe ik het doe.”

Ocon heeft zodoende geregeld contact met Mercedes-teambaas en -motorsportchef Toto Wolff (“zowel telefonisch als op het circuit”), terwijl Mercedes ook met Force India over zijn voortgang spreekt.

“Ze houden het allemaal van dichtbij en scherp in de gaten, maar dat is ook normaal. Ik maak deel uit van hun ontwikkelingsprogramma voor coureurs, terwijl ze mijn grootste sponsor zijn.”

Ocon ziet de interesse van Mercedes als iets positiefs. Hij weet natuurlijk ook dat er eind dit jaar mogelijk een plekje vrijkomt bij Mercedes, waar hij als pupil zomaar voor in de running kan zijn.

Op het moment houdt hij zich daar echter nog niet mee bezig, bezweert Ocon, die benadrukt zich gewoon op zijn werk voor en bij Force India te concentreren.

Maar wat hij ook weet: “Als Force India blij is en Mercedes ook, zullen zich in de toekomst genoeg mogelijkheden voordoen. Als je het goed doet, is dat namelijk altijd zo.”