Esteban Ocon moet morgen achteraan in het startveld aansluiten voor de Grand Prix van Mexico. De coureur van Alpine heeft een volledig nieuwe krachtbron in zijn A521 ingebouwd gekregen en dat levert hem een gridstraf op.

Ocon klokte op vrijdag in de eerste twee vrije trainingen de negende en veertiende tijd. Zaterdagochtend besloot zijn team hem te voorzien van een compleet nieuwe krachtbron. “Esteban zal dit weekend een nieuwe motor hebben voor de Grand Prix van Mexico, zijn vierde van het seizoen”, laat Alpine weten. “Alle onderdelen van de krachtbron zullen voor de kwalificatie en de race gloednieuw zijn.” De Fransman kwam in de derde vrije training tot een zestiende tijd, vlak achter teamgenoot Fernando Alonso.

BSR Agency

Het wordt zondagavond toch al druk aan de achterkant van de grid. Naast Ocon hebben ook Lance Stroll, Lando Norris en Yuki Tsunoda nieuwe motoronderdelen gekregen en ook zij zijn helemaal naar achteren teruggezet. George Russell had vrijdag problemen met zijn versnellingsbak. Williams heeft hem een vervanger gegeven en dat levert Russell een iets mildere gridstraf op: de Brit moet zondag vijf plaatsen naar achteren.

Lees ook: Norris start achteraan in Mexico na motorwissel

Ook nieuwe onderdelen voor Haas- en Alfa-coureurs
Om de lijst compleet te maken: de vier coureurs van Haas (Mick Schumacher en Nikita Mazepin) en Alfa Romeo (Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi) hebben allen binnen de regels een nieuw uitlaatsysteem in hun auto’s laten zetten. Zij krijgen dus gen gridstraffen