Volgens Esteban Ocon hebben Renault en Mercedes, het team waar hij vorig jaar reservecoureur was, afspraken gemaakt over welke informatie hij mag delen. Ocon zal naar eigen niet zomaar alle geheimen van Mercedes verklappen aan de engineers van Renault. “Je moet professioneel zijn.”

Esteban Ocon bracht 2019 door aan de zijlijn. Hij vergaarde als reserve-, test- en simulatorcoureur van Mercedes veel informatie, alvorens over te stappen naar Renault vanaf 2020. Doordat Wolff en Mercedes als manager voor Ocon fungeren, blijft de Fransman verbonden aan het Duitse team. Toto Wolff omschrijft Ocon momenteel als “een neef van de Mercedes-familie”.

Lees ook: Abiteboul: ‘Ocon bezorgt Renault nieuwe energie’

In gesprek met Autosport zegt Ocon dat hij slechts een deel van de kennis die hij bij Mercedes opdeed aan Renault zal overdragen. Volgens de Fransman zal hij niet zomaar alles delen met zijn nieuwe team.

Ocon is zich ervan bewust dat, in tegenstelling tot technisch personeel, coureurs zonder ‘gardening leave’ van team mogen wisselen. “Natuurlijk zal ik dit jaar, tot op zekere hoogte, dingen proberen delen”, geeft Ocon toe. “Maar je moet altijd professioneel zijn, niet alle geheimen delen.”

Volgens de Fransman hebben Renault en Mercedes afspraken gemaakt over het delen van informatie. Ocon zal niet zomaar alle geheimen van Mercedes prijsgeven aan Renault. “Ik heb informatie meegenomen naar Renault, maar binnen de perken, zoals de teams hebben afgesproken.”

Lees ook: Esteban Ocon is terug: ‘Zo lang op gewacht, 2019 was niet gemakkelijk’