Oliver Rowland, young driver bij Williams, is pessimistisch over zijn kansen op een zitje bij het team en in de Formule 1 voor 2019.

Rowland testte afgelopen dinsdag voor Williams op de Hungaroring. Het was zijn tweede testdag achter het stuur van de FW41. De rest van het seizoen komt hij waarschijnlijk niet meer in actie voor het team uit Grove, waardoor zijn aantal Formule 1-kilometers dit jaar beperkt is. Tegenover Autosport verklaart de Brit dan ook dat het moeilijk zal worden om volgend seizoen een stoeltje te veroveren.

Rowland tijdens de test op de Hungaroring.

“Er kloppen veel rijders aan die nog jonger zijn”, aldus de 25-jarige Rowland, die weet dat zijn kansen niet geweldig zijn, maar er alles aan doet: “Ik ben redelijk tevreden met waar ik nu sta. De relatie met het team wordt steeds sterker en ik geniet van het werk dat ik op de fabriek doe. Ik moet dus gewoon mijn best blijven doen, wie weet waar het toe kan leiden.” Rowland blijft Williams dus trouw en hoopt dat het team zijn goede werk in de simulator opmerkt.

Momenteel lijken de Britse coureurs George Russell en Lando Norris meer aanspraak te maken op een stoeltje in de Formule 1 voor 2019. Rowland geeft dat ook toe. Daar komt bij dat de huidige Williams-coureurs Sergej Sirotkin als Lance Stroll allebei voor 2019 onder contract staan bij het team waar hij in de wachtkamer zit. Stroll wordt echter gelinkt aan een overstap naar het financieel geplaagde Force India.