De Formule 2-auto’s van Anthoine Hubert en Juan Manuel Correa van Spa-Francorchamps zijn in ontvangst genomen door de FIA, zo meldt Autosport. Het bestuursorgaan is het fysieke onderzoek naar de wrakken gestart. 

Anthoine Hubert, die gisteren 23 jaar zou zijn geworden, raakte betrokken bij een zware crash tijdens de Formule 2-feature race op Spa-Francorchamps. De Fransman moest Giuliano Alesi ontwijken, die de achterkant van zijn auto verloor bij het ingaan van de beroemde bochtencombinatie Eau Rouge-Raidillon. Hubert spinde daardoor de bandenstapel in, bovenaan de Raidillon. De Arden-coureur knalde terug op de geasfalteerde uitloopstrook, waar Juan Manuel Correa hem niet meer kon ontwijken en op volle snelheid in de zijkant reed van Hubert.

De moeder en broer van Anthoine Hubert waren aanwezig bij de minuut stilte, voorafgaand aan de Formule 3-race in België. Foto: Motorsport Images

Hubert overleed anderhalf uur na de crash aan zijn verwondingen. Correa brak bij de crash allebei zijn benen en liep ook rugletsel op. De in Ecuador geboren Amerikaan werd succesvol geopereerd, maar bij aankomst in het ziekenhuis in Londen werd een ernstige longaandoening geconstateerd. Hij moest daarom in kunstmatige coma gehouden worden. Afgelopen zaterdag ontwaakte hij uit zijn coma, maar de zorgen om zijn beenletsel blijven. De dokters zijn in een ‘race tegen de klok’ om een uitgebreide operatie uit te voeren, maar de longen van Correa kunnen deze nog niet aan.

Lees ook: Formule 2-coureur Correa uit kunstmatige coma, zorgen om beenletsel blijven

Nu de auto’s van Arden en het Sauber Junior Team van Hubert en Correa in handen zijn van de FIA, kan het zijn fysieke onderzoek van de chassis beginnen. Alesi’s auto is ook vrijgegeven. Alesi raakte niet gewond bij het incident, en was de week erop in Monza weer in de auto gestapt. Hij reed daar met de bolide van Ralph Boschung, die zijn stoeltje moest afstaan omdat de wagen van Alesi in beslag was genomen door de Belgische autoriteiten.