Het team van Williams kende in India een weekend om heel snel te vergeten: Pastor Maldonado haalde de finish niet, terwijl Rubens Barrichello op de vijftiende plaats bleef steken.

Williams maakt een slecht jaar door en kan het tij maar niet keren.

In India had de renstal het in de aanloop naar de race al moeilijk en het verhaal van vandaag is niet anders: “Mijn race was in de eerste bocht al verpest, aangezien ik de neus van mijn auto beschadigde en dus een ongeplande pitstop moest inlassen om een nieuwe te halen”, vertelt Barrichello.

“Toen ik weer uit de pits kwam, lag ik op grote achterstand. We konden dit nog wel een beetje goedmaken, maar goed genoeg voor punten was het dus duidelijk niet”, vervolgt Barrichello, die baalt van zijn vijftiende plek: “Aangezien onze bandenslijtage prima was en de rondetijden goed, had er namelijk meer in gezeten.”

Maldonado was het zelfs niet gegeven om het einde van de race te halen. Na dertien ronden zat het er voor hem op. “We hadden een probleem met de versnellingsbak. Wat er precies de oorzaak voor was, weten we echter nog niet, dus dat moeten we nakijken”, laat de Venzolaan optekenen. “Balen, want voor mijn uitvalbeurt was mijn racetempo in orde en hielden de banden zich goed.”