*

Optimisme voert boventoon bij Williams

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

7 november 2014 20:34

Optimisme voert boventoon bij Williams
Racepictures

Williams is op het Braziliaanse Interlagos degelijk uit de startblokken vertrokken. De drie coureurs zijn het erover eens dat de auto goed moet kunnen presteren gedurende de resterende twee dagen van het weekend.

Niet alleen Felipe Massa en Valtteri Bottas mochten hun kunsten vertonen op het Autódromo José Carlos Pace, maar ook Felipe Nasr mocht voor de laatste keer plaatsnemen achter het stuur van de FW36. De naar Sauber vertrekkende Braziliaan is tevreden over zijn 22 ronden op zijn thuiscircuit. 

“De auto lijkt het goed te doen op dit circuit”, meent Nasr. “Het wegdek is nieuw, dus de grip was in het begin ver te zoeken, maar die situatie verbeterde naarmate er meer mensen meters maakten. De medium banden gingen in principe lang genoeg mee, maar de zachte banden werden wel heel snel slechter. Daar kun je misschien één goede ronde uit halen. Wat dat betreft zal bandenmanagement hier weer een cruciale rol gaan spelen.”

Valtteri Bottas nam in de middag het stuur van zijn gelegenheidscollega weer over en kwam eigenlijk tot dezelfde conclusie als Felipe Nasr: “Het eerste gevoel is goed”, beaamt hij. “De nieuwe asfaltlaag biedt voldoende grip en voelt wat dat betreft wel anders aan dan vorig jaar. We hebben zoals gewoonlijk nog wel enkele verbeterpunten kunnen noteren, maar onder droge omstandigheden ziet het er goed uit voor ons. Het is echter allesbehalve zeker dat we een droog raceweekend gaan krijgen.”

Felipe Massa mocht voor zijn thuispubliek gewoon tijdens beide sessies in actie komen met de vijfde respectievelijk zesde tijd als resultaat. Daar is hij tevreden mee, maar hij zegt nog niet helemaal te weten hoe goed de balans van de auto werkelijk is: “De hoge temperaturen en het nieuwe asfalt, twee factoren die aan verandering onderhevig kunnen zijn, maken het moeilijk een inschatting te maken. We zijn echter goed begonnen aan het weekend en ik hoop dat we ons kunnen blijven verbeteren naarmate de baan meer grip biedt en het weekend vordert.”