Dat HRT nu wel aan de start mocht verschijnen, is niet onopgemerkt gebleven. Zowel Jenson Button als Sebastian Vettel stuitte op Narain Karthikeyan.

 

Karthikeyan was de race gestart op regenbanden, terwijl de rest van het veld voor intermediates had gekozen. Toen het harder ging regenen, hoefde de Indiër dus geen pitstop te maken. Dat bracht hem op de tiende plaats.

 

Natuurlijk kon Karthikeyan die plaats niet vasthouden en de Indiër was ook niet van plan zich met hand en tand te verdedigen, maar hoefde niet aan de kant te gaan voor de coureurs achter hem. Button verkeek zich op de snelheid van de HRT en reed zijn voorvleugel stuk.

 

Later in de race maakte de inmiddels op grote achterstand gereden Karthikeyan wel plaats voor Vettel, maar die ging iets te snel terug naar de ideale lijn en sneed daarbij zijn band lek. De Indiër vervolgde onderverstoord zijn race en bereikte tegen de verwachtingen in zelfs de finish.

 

“Ik heb zelfs nog twee plaatsen winst geboekt ten opzichte van mijn startplaats, dus dat is reden om te lachen”, aldus Karthikeyan. “We zijn heel blij met hoe we het vandaag hebben gedaan en hopen deze stijgende lijn door te kunnen trekken in China.”

 

Ook Pedro de la Rosa voltooide de race, terwijl het niet veel scheelde of hij had niet eens van start kunnen gaan. Door een probleem met de benzinedruk kwam de Spanjaard niet van plaats bij de start van de opwarmronde. De HRT kon worden teruggeduwd naar de pits en later alsnog aan de race beginnen.

 

Omdat de monteurs niet op tijd van de grid waren, kreeg De la Rosa een drivethroughpenalty, maar dat deerde hem niet. “Ik heb genoten van mijn debuutrace voor HRT”, zet hij. “We hebben nog veel te verbeteren, maar dit was een perfecte test. Dat we allebei de finish hebben gehaald, geeft dubbele voldoening.”