De voorbereidingen voor de Grote Prijs van Rusland, die in 2014 in de badplaats Sotsji verreden moet worden, liggen volgens de organisatie op schema.

Sotsji is ook de locatie waar de Olympische Winterspelen van 2014 worden gehouden, waardoor men de komende jaren aldus genoeg te doen heeft om deze twee grootschalige evenementen in te plannen.

Als gevolg hiervan maakte het Internationaal Olympisch Comité zich bijvoorbeeld al zorgen of het de Russen wel gaat lukken om een race te organiseren zonder dat de spelen daar onder lijden, maar volgens de organisator van zowel de race als de Spelen wordt dat geen probleem: “De race heeft geen negatieve invloed op de voorbereidingen die we voor de Olympische Spelen moeten treffen”, verklaart Dmity Chernyshenko aan persbureau Reuters. “Het gaat allemaal volgens plan.”

Volgens Chernyshenko zal dit ook op korte termijn aan het IOC duidelijk worden gemaakt, zodat het comité zich geen zorgen meer hoeft te maken: “Het IOC zal de haalbaarheid van onze ideeën in mei onder de loep nemen, en dan zullen ze zien dat de plannen voor de race juist goed geïntegreed zijn met die voor de Winterspelen.”

Chernyshenko geeft namelijk aan dat veel van de faciliteiten die men voor de Olympische Spelen aanlegt, ook voor de Grand Prix gebruikt gaan worden. “We hebben een goede manier gevonden om alles wat we nu bouwen ook na de Winterspelen nog commercieel uit te baten. De Formule 1 is daar een goed voorbeeld van en is bovendien een prima trekpleister om investeerders binnen te halen.”