Het team van Williams is volgens adjunct-teambaas Claire Williams onder de indruk van haar nieuwe motorleverancier Mercedes: “Ze hebben onze verwachtingen vooralsnog overstegen.”

Williams reed de afgelopen twee seizoenen met Renault-motoren, maar stapt in 2014 – als de nieuwe V6-motoren hun entree maken – over op krachtbronnen van Mercedes.

Ter voorbereiding op 2014 werkt Williams al samen met Mercedes, zo vertelt Claire Williams aan Autosport, en de eerste indrukken zijn volgens haar zeer positief: “Mercedes heeft de hoge verwachtingen die we van ze hebben vooralsnog overstegen”, verklaart ze.

“De reden dat we aanvankelijk voor Mercedes kozen, is dat we ze van tevoren al hoog hadden zitten en wisten hoe professioneel ze zijn, dus het is geweldig om te zien dat onze veronderstellingen correct zijn gebleken en ons vertrouwen niet is beschaamd.”

2014
Wat de samenwerking met Mercedes in tegenstelling tot die met haar vorige partner Renault bovendien een stuk soepeler doet verlopen, is volgens Williams dat de motorafdeling van Mercedes in Brixworth praktisch om de hoek zit van de Williams-fabriek in Grove.

“Dat maakt het samenwerken een stuk eenvoudiger, want zowel onze als Mercedes’ engineers kunnen heen en weer hollen om te overleggen. Voor Renault moesten we daarentegen helemaal naar Frankrijk voor gesprekken waar we soms niets aan hadden.”

Williams geeft tot slot aan optimistisch te zijn over de V6-krachtbron waar Mercedes voor 2014 aan werkt. “Ik hoop uiteraard dat het de beste van de drie motoren is, ook al is het tot aan de eerste onmogelijk te weten wie waar staat”, zo houdt ze een slag om de arm.