Red Bulls technisch directeur Adrian Newey heeft ontkend op het moment interesse in een overstap naar Ferrari te hebben, terwijl Ferrari op haar beurt heeft laten weten niet met Newey in gesprek te zijn.

Newey, die wordt gezien als de grote man achter het succes van Red Bull van de laatste jaren, wordt geregeld met Ferrari in verband gebracht en dat is dit jaar niet anders.

Naar aanleiding van de weinig indrukwekkende seizoensstart van Ferrari is er een reorganisatie gaande bij de Scuderia, waardoor Newey prompt weer als versterking is genoemd. Aanvankelijk leek Newey – verrassend genoeg – dit keer niet per se onwelwillend tegenover een overstap te staan, maar de Engelsman heeft nu aangegeven dat dit in ieder geval niet binnen afzienbare tijd zal gebeuren.

“Ik blijf voor de voorzienbare toekomst verbonden aan Red Bull”, verklaarde het technische opperhoofd van dat team in een statement, zonder daar verder nog wat aan toe te voegen of in te gaan op hoe lang die ‘voorzienbare toekomst’ is.

Ook Ferrari lijkt de geruchtenstroom echter te willen temperen. Toen de nieuwe teambaas Marco Mattiacci tijdens de FIA’s teambazen-persconferentie in Monaco werd gevraagd of hij Newey heeft verzocht naar Maranello te komen, liet zijn antwoord niet aan duidelijkheid te wensen over: “Nee, ik heb Newey niet gevraagd om voor Ferrari te komen werken.”