*

Oververhitting Magnussen nog steeds een raadsel

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

23 september 2014 15:16

Oververhitting Magnussen nog steeds een raadsel
Racepictures

Kevin Magnussen moest in Singapore diep gaan om de race uit te rijden, want door een mankement werd het in zijn McLaren-cockpit steeds warmer. Wat dat mankement dan precies was, weet het team nog niet.

McLaren is een onderzoek begonnen naar wat er fout ging in Magnussens auto. Uit de telemetriedata blijkt in ieder geval niets dat het probleem kan verklaren. “Een groot probleem was dat zijn drinkwater begon te koken”, zegt teambaas Éric Boullier. “Elke keer als hij dronk verbrandde hij zijn mond. Maar het is raar want uit de gegevens die we hebben, blijkt dat alles, inclusief de ERS-batterijen, in orde was.”

Ook het stoeltje van de jonge Deen werd gloeiend heet, en na afloop van de race staken er zelfs geruchten de kop op dat Magnussen met brandwonden naar het ziekenhuis was afgevoerd. Die geruchten ontkende de coureur zelf al snel op Twitter, maar dat maakt zijn prestatie volgens Boullier nog niet minder knap: “Het was heroïsch”, vertelt de Fransman tegen Autosport. “Toen hij uitstapte ging het wel, maar je kon zien dat hij alles had gegeven.”

Bekende achternaam

Magnussen heeft ondertussen een boekje open gedaan over het voordeel dat hij in zijn racecarrière van zijn bekende achternaam gehad denkt te hebben (vader Jan reed van 1995 tot 1998 in de Formule 1, en maakte zijn debuut ook bij McLaren). “Ik ben blij met mijn achternaam, want hij trekt de aandacht van de mensen”, zegt de rookie.

“Ik heb vaak geprofiteerd van het feit dat ik een coureur als vader heb. Ik denk dat ik zonder mijn vader hier nu niet had gezeten. Ik denk niet dat McLaren me dan had zien staan. Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar waarschijnlijk hadden ze me dan niet zo vroeg in hun talentenprogramma opgenomen, nog voor ik überhaupt goede resultaten behaalde”, zo zegt Magnussen zelfbewust.

Lees meer over

Magnussen Mclaren