De tweede wintertest van 2019 begint dinsdag in Spanje. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt nog vier dagen getest alvorens de Formule 1 naar Australië afreist. Wie komen er tijdens de laatste testweek in actie?

Net als tijdens de eerste testweek is het 4,655 kilometer lange circuit in Montmeló het oefenterrein voor alle tien de teams, waarbij de meeste ogen vermoedelijk toch weer op de drie topteams gericht zullen zijn: Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Lees ook: Verstappen deze week op woensdag en vrijdag in actie tijdens wintertest

Uitdager Ferrari kwam voortvarend (om niet te zeggen vliegend) uit de startblokken, met Sebastian Vettel en Charles Leclerc die allebei een dag als snelste afsloten. Tijdens de tweede testweek zullen zij allebei elke dag in actie komen, met Ferrari dat de Duitser en de Monegask dan op alle vier de dagen de auto te laten delen.

Dat laatste is een strategie die Mercedes al jaren hanteert, net zoals het al seizoenen dezelfde ontwerpfilosofie volgt. Juist daarom worden nu, na een qua rondetijden weinig imposant optreden tijdens de openingstest, twijfels gezet bij de titelverdediger, al lijkt het er ook op dat Mercedes zich nog niet in de kaart heeft willen laten kijken. Het zal Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in elk geval wederom elk dagdeel laten rouleren terwijl ze zich zoals aangegeven meer op performance richten.

Lees ook: Team voor team: Ferrari favoriet na eerste testweek

Bij Red Bull, dat na een productieve eerste testweek hoopvol is begonnen aan haar Honda-avontuur, kunnen Max Verstappen en Pierre Gasly allebei rekenen op hele dagen, met Gasly die aftrapt en Verstappen die afsluit.

De complete verdeling voor de tweede testweek ziet er als volgt uit:

Team Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Mercedes Hamilton/Bottas Bottas/Hamilton Hamilton/Bottas Bottas/Hamilton
Ferrari Leclerc/Vettel Vettel/Leclerc Leclerc/Vettel Vettel/Leclerc
Red Bull
Gasly Verstappen Gasly Verstappen
Renault Hülkenberg/Ricciardo RIC/HUL HUL/RIC RIC/HUL
Haas Magnussen Grosjean Magnussen Grosjean
McLaren Norris Sainz Norris Sainz
Racing Point
Stroll Pérez Stroll Pérez
Alfa Romeo
Giovinazzi Räikkönen Giovinazzi Räikkönen
Toro Rosso Albon Kvyat Albon Kvyat
Williams Russell Kubica Russell Kubica