Max Verstappen komt deze week op woensdag en vrijdag voor Red Bull in actie tijdens de tweede – en laatste – wintertests op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Dag twee en vier van de vierdaagse test zijn daarmee voor Verstappen, met teamgenoot Pierre Gasly die dinsdag aftrapt achter het stuur van de RB15, om later ook de donderdag voor zijn rekening te nemen.

De rollen tussen de twee zijn daarmee omgedraaid vergeleken met de eerste test, toen was het namelijk Verstappen die op de eerste en derde dag reed.

Lees ook: Max Verstappen goedgemutst na dag 1: ‘Auto voelde redelijk ok’

Verstappen sluit de test nu dus ook af voor Red Bull, want vrijdag is alweer de laatste dag van de wintertests, met het eerste raceweekend dat voor 15 t/m 17 maart op de kalender staat.

Lees ook: Gasly 146 keer rond: ‘Mijn stoel werd op een gegeven moment pijnlijk’

De eerste testweek was overigens een productieve voor Red Bull: het team kwam in totaal tot 475 ronden, waarmee het vijfde van de tien staat wat betreft het aantal afgelegde kilometers. Op snelle tijden werd nog niet gejaagd, wel werd er van alles uitgeprobeerd. Verstappen, Gasly en teambaas Christian Horner hebben zich ook allemaal positief uitgelaten over Red Bulls RB15 en de nieuwe Honda-motor die achterin ligt.

Lees ook: Horner: ‘We zijn tevreden over de keuzes die we hebben gemaakt’