Red Bull en Honda hebben vandaag ongetwijfeld veel opgestoken over de betrouwbaarheid en houdbaarheid van hun motor. Pierre Gasly reed ongeveer 650 kilometer op de laatste testdag van deze week. “Ik ben er echt blij mee, we hebben niet naar de prestaties gekeken vandaag maar naar het algehele pakket.”

Lees ook: Testdag 4: Renault snelst waar topteams al zijn gaan pokeren

Het team zal met de bulk data aan de slag gaan om te kijken wat er nog verder in zit. Want Red Bull heeft het achterste van de tong nog niet laten zien, geeft ook Gasly toe. “We hebben nog niet voluit gereden, qua betrouwbaarheid zit het wel goed. We wilden veel kilometers, die van Toro Rosso zijn daarbij ook heel nuttig voor ons en voor Honda. Nu gaan we alles bekijken en de auto beter leren begrijpen.”

“We hebben heel veel uitgeprobeerd, zowel Max gisteren als ik vandaag. Allemaal positief, geen issues met de auto of de motor. En dan zien we in Melbourne hoe we er voor staan. Ferrari lijkt in ieder geval snel.”

Een lange zit dus voor Gasly die dan ook klaagde over zijn stoel. “Hij was wat oncomfortabel, ik beweeg nog te veel dus dat moeten we nog aanpassen.” De werkweek is nog niet voorbij voor Gasly, hij reist af naar de fabriek waar teamgenoot Max Verstappen vandaag al in de simulator zat: “Morgen mag ik ook weer.”

Lees ook: Charles Leclerc geeft geen krimp ondanks nieuwe status van Ferrari-coureur