Max Verstappen heeft zich op het Sepang International Circuit zeer verdienstelijk naar de derde startplaats gekwalificeerd. Mercedes bleek een maatje te groot, maar met Daniel Ricciardo en de Ferrari’s houdt hij zijn voornaamste concurrenten achter zich.

Max Verstappen noteert zijn allereerste tijd in de kwalificatie op de medium-compound. Het levert hem kortstondig de vierde tijd op, maar al gauw valt de Nederlander wat terug. Teamgenoot Daniel Ricciardo gaat op dezelfde banden ruim drie tienden van een seconde sneller.

Terwijl Daniel Ricciardo gokt op die ene run, gaat Verstappen toch nog maar een keer naar buiten. Hij komt daarop niet tot een verbetering van zijn tijd, maar met de twaalfde plaats gaat hij probleemloos door naar Q2.

In dat tweede bedrijf laat Verstappen de medium-banden volledig links liggen. Met één run op de zachte band noteert hij een tijd die goed genoeg is voor P3. Daarmee staat hij weliswaar dichtbij Rosberg, het gat naar Hamilton bedraagt nog altijd dik zeven tienden van een seconde. Daniel Ricciardo sluit op een tiende van Verstappen aan op de vierde plaats. Getweeën blijven ze het Ferarri-duo nipt voor.

Aan die rangorde verandert weinig in het derde en laatste kwalificatiedeel. Verstappen rijdt vlak achter Vettel op de baan en rijdt diens snelste tijd met een halve seconde aan flarden. Maar op dat moment moeten Hamilton en Rosberg nog hun kunsten vertonen.

Hamilton duikt met nog eens zes tienden onder de tijd van Verstappen. Rosberg heeft daar twee runs voor nodig, maar verwijst Verstappen met het vallen van de vlag naar P3. Daniel Ricciardo komt niet meer aan de tijd van Verstappen, maar blijft wel Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen voor.