Gary Paffett, testcoureur van McLaren, denkt dat Kevin Magnussen zijn teamgenoot Jenson Button een heel lastig seizoen kan bezorgen. Volgens de Brit heeft Magnussen de snelheid om Button te pushen op een manier zoals ook Lewis Hamilton dat jaren deed.

“Wat we bij McLaren graag willen zien is dat Jenson flink gepusht wordt”, vertelt Paffett aan Autosport. “Jenson heeft iemand nodig die sneller is dan hem om hem tot een hoger niveau te tillen, zoals Lewis Hamilton deed in de jaren dat hij zijn teamgenoot was. Lewis is een van de beste qualifiers op de grid en forceerde Jenson altijd om tot de limiet te gaan. Omdat afgelopen seizoen de snelheid van de coureurs redelijk gelijk was, was die druk er niet. Ik denk echt dat Kevin dat wel voor elkaar kan krijgen. Wat we tot nu toe van hem hebben gezien in de tests, maakt duidelijk dat hij extreem snel is.”

Ook complimenteert Paffett de jonge Deen voor de manier waarop hij zich heeft ontwikkeld in de afgelopen twee jaar, toen Magnussen Formule Renault 3.5 reed: “In 2012 liet hij al zien heel snel te zijn in die klasse, maar toen was hij nog wat te roekeloos. Maar in 2013 was hij een complete coureur. Snel, maar ook een stuk wijzer en technisch beter onderlegd dan hij ervoor was. Hoewel hij nog geen ervaring heeft in de Formule 1 en nog veel te leren heeft, denk ik dat hij zich snel zal aanpassen.”