Terwijl veel teams en teambazen de steeds verder uitpuilende racekalender juist hekelen, hoopt Williams-directeur Adam Parr daarentegen dat er meer races bijkomen.

Parr ziet in het verder uitbreiden van de racekalender een goede manier om meer geld te verdienen. “Ik denk dat het aantal Grands Prix wel vergroot kan worden. We moeten dan misschien wel kijken naar hoe we een raceweekend indelen, maar ik sta er niet onwelwillend tegenover om meer races te rijden.”

“Ik denk bovendien dat het een manier zou zijn om meer inkomsten te genereren”, vervolgt Parr, die tevens de open deur intrapt dat de Formule 1 een dure sport is en blijft: “Het is een dure show, en ik denk dat de toeschouwers dat ook wel weten.”

“Vergelijk het maar met een circus”, oppert Parr, die ook gelijk de prijs voor een kaartje meeneemt in zijn volgende voorbeeld: “Als je naar het Cirque du Soleil gaat krijg je een voorstelling waarin de beste acrobaten ter wereld in een geweldige atmosfeer telkens een andere act opvoeren. In zo’n geval ben je misschien wel honderd euro kwijt voor een kaartje. Als je goedkoper af wil zijn kun je natuurlijk ook voor tien euro naar een plaatselijk circus toe, al krijg je dan wel een trieste clown en een oude olifant te zien.”

Lees een uitgebreid interview met Parr in het nieuwe nummer van Formule 1.