Williams-oprichter Patrick Head is geridderd door de Engelse koningin Elizabeth. De voormalig technisch directeur van de Britse renstal mag zich nu Sir Patrick Head noemen.

Head werkte al vanaf 1976 voor Williams, en speelde als hoofdontwerper een sleutelrol bij de successen die dat team in de jaren tachtig en negentig vierde. De door Head getekende auto’s behaalden negen rijderstitels en zeven constructeurstitels. Nadat hij in 2004 al een stapje terug had gedaan, ging Head eind 2011 pensioen.

Teameigenaar Frank Williams, die al in 1999 geridderd werd, is vol lof over zijn voormalige compagnon. “Mijn naam mag dan wel boven de deur hangen, maar ik heb altijd gezegd dat de oprichting en het succes van Williams voortkwamen uit teamwerk. Patrick was het genie dat ons van een kleine nieuwkomer veranderde in een kampioensteam.”

“Zijn grote talent heeft Groot-Brittannië tot een vooraanstaand raceland gemaakt”, vervolgt Williams. “Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van, zowel economisch als cultureel. Voor zijn bijdrage aan de Britse racerij en de autotechniek verdient Patrick het ridderschap dan ook dubbel en dwars.”