Sergio Pérez gaat er vanuit het seizoen gewoon bij Sauber af te maken, ondanks dat de geruchten over een transfer naar Ferrari na zijn sterke optreden in Maleisië zijn toegenomen.

 

Pérez reed in Maleisië de sterren van de hemel en kwam vlak achter Ferrari-kopman Fernando Alonso als tweede over de finish, terwijl Ferrari’s tweede man Felipe Massa wederom geen punten wist te scoren. Massa zette zijn voornemen om zijn Ferrari-toekomst dankzij goede resultaten veilig te stellen zo niet bepaald kracht bij, met als gevolg dat zijn positie nog wankeler lijkt dan voorheen.

 

In de Italiaanse media wordt al twee seizoenen lang om Massa’s ontslag geroepen, aangezien hij ook in 2010 en 2011 slechts zelden wist te overtuigen. Nu hij ook in 2012 weer niet goed uit de startblokken is gekomen, neemt die roep alleen maar toe, zeker aangezien Massa’s beoogde opvolger Pérez wel sterk presteert.

 

Volgens sommige publicaties zou Massa zelfs al voor de volgende race moeten plaatsmaken voor Pérez, maar de coureur die door de media naar voren wordt geschoven, rekent er zelf niet op Sauber al tijdens dit seizoen in te ruilen voor Ferrari: “Deze berichten doen me niets. Ik ben toegewijd aan Sauber en blijf hier gewoon het hele seizoen.”

 

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft voor de duidelijkheid tegenover Autosport nog maar eens herhaald dat de Scuderia volledig achter haar huidige coureur Massa staat. “Hij gaat door een moeilijke periode en wij moeten hem helpen er weer bovenop te komen.”

 

“Volgens mij is het grootste probleem dat onze auto moeilijk te besturen is. Je moet echt op een bepaalde manier rijden om het maximale eruit te halen, maar die manier van rijden verandert afhankelijk van de omstandigheden ook nog eens. Het is dus aan ons om ervoor te zorgen dat Felipe dat kan doen en zich weer fijn voelt in zijn auto.”

 

Ook Massa’s huidige teamgenoot Alonso steunt de Braziliaan nog altijd. “Ik denk dat Felipe en ik samen een sterk rijdersduo vormen. Het klopt dat hij het moeilijk had in Australië, maar in Maleisië ging het na enkele wijzigingen aan de auto al een stuk beter. Als we de auto verder verbeteren en de races een normaal verloop kennen, weet ik zeker dat we naast elkaar op het podium zullen staan.”

 

Toch heeft Alonso ook oog voor de prestaties van Pérez, die hij hoog heeft zitten: “Het lijkt me duidelijk dat Sergio lid is van de Ferrari Driver Academy omdat Ferrari hem als een groot talent ziet. De overwinning bleef gisteren buiten bereik voor hem, maar ik heb zo’n vermoeden dat zijn eerste zege niet lang op zich zal laten wachten.”