Martin Whitmarsh is onder de indruk van de inspirerende woorden van zijn coureurs dit weekend. De auto van McLaren was ruim twee seconden langzamer dan die van de concurrentie. Toch spraken zijn coureurs Sergio Pérez en Jenson Button positief over de potentie van de auto.

“Ze zijn echt een voorbeeld voor het team”, vertelt Whitmarsh. “Ze geven mijzelf en het hele team hoop met hun optimisme. Echt klasse hoe ze zich gedragen hebben. De auto is namelijk gewoon niet goed. Als je negende en elfde wordt  op 81 seconden achterstand, is dat gewoon niet goed. We moeten de energie die zij erin steken gewoon terugbetalen.”

McLaren besloot de winnende auto van de laatste Grand Prix van 2012 radicaal aan te passen. Dit terwijl de regels niet erg veel veranderde. Een gok die vooralsnog verkeerd blijkt uit te pakken.

Whitmarsh vervolgt: “Van de ervaren Jenson Button hadden we verwacht dat hij er mee om kan gaan. We verwachten dat hij zich als professional zal gedragen. Voor de jonge Sergio Pérez is het heel vervelend om in deze situatie terecht te komen. Het is te prijzen dat hij toch goed presteert en er goed mee omgaat.”