Sergio Pérez legt de lat hoog voor zichzelf. De Mexicaan maakt over twee races de overstap naar McLaren en zijn doel voor 2013 is duidelijk: wereldkampioen worden.

Hij finishte dit jaar in drie wedstrijden op het podium, maar dat moet hij komend seizoen dus vaker doen. “Ik wil gelijk wereldkampioen worden”, zegt hij tegen CNN. “Daarvoor moet ik races winnen. Het wordt heel lastig om kampioen te worden maar het is wel de uitdaging die ik aan wil gaan.”

Pérez is zich er van bewust dat hij in Jenson Button een snelle, maar vooral ervaren teamgenoot heeft. “Ik spreek hem wel eens sinds ik bij McLaren heb getekend. Volgens mij is het een prima gozer en ik denk dat hij een leuke teamgenoot is. Het wordt erg lastig om hem te verslaan: hij heeft heel veel ervaring en is een van de snelste rijders van het veld.”

Ook weet Pérez dat hij niet ‘zo maar even’ Lewis Hamilton opvolgt. “Het wordt lastig om hem te doen vergeten. Ik schrijf hem hoog aan en misschien is hij wel de snelste coureur van het veld”, meent Pérez. “Het wordt erg lastig om in zijn voetsporen te treden.”