Sergio Pérez denkt dat zijn inhaalacties onderwerp van discussie zijn, omdat hij nu voor het grote McLaren rijdt. De Mexicaan ziet een groot verschil met zijn tijd bij Sauber toen hij veel minder in de spotlights stond.

“Ik race hetzelfde als een jaar geleden bij Sauber”, vertelt Pérez. “Het verschil zit hem enkel in het feit dat ik nu voor McLaren rijd. Mijn acties worden daarom meer uitvergroot en meer mensen hebben er een mening over. Dat zijn de consequenties als je bij een groter team gaat rijden.”

Pérez kwam eerder dit jaar in opspraak in Bahrein vanwege de gevaarlijke inhaalacties van teamgenoot Jenson Button. De Mexicaan en de Brit ‘wheelbangde’ met driehonderd kilometer per uur op de klok. In Monaco was hij opnieuw het gespreksonderwerp doordat hij bij het uitkomen van de tunnel met Kimi Räikkönen in aanraking kwam. De race van Pérez was ten einde, terwijl de Fin naar de pits moest vanwege een lekke band. Na afloop verklaarde Räikkönen dat ‘iemand Pérez eens een klap moest geven’.

“De inhaalacties van Monaco is een goed voorbeeld van de extra aandacht”, vervolgt Pérez. “In mijn Sauber startte ik vorig jaar achteraan. Op hetzelfde punt als dit jaar heb ik toen een paar mensen ingehaald. Daar heb ik niemand over gehoord, terwijl nu iedereen erover valt. Maar ik doe gewoon wat ik altijd doe en ik hoef helemaal niet te veranderen. Ik doe gewoon mijn interviews en daarna stap ik in de auto en ga ik racen.”