Sergio Pérez hoopt dit weekend in Monaco opnieuw punten te scoren voor McLaren. De Mexicaan zegt dit te kunnen bereiken doordat hij al een aantal keren actief was op het stratencircuit. Ervaring op het circuit is volgens hem erg belangrijk.

“De coureur kan hier meer dan op andere circuit het verschil maken”, legt Pérez uit. “We moeten beter kwalificeren dan we in Barcelona deden, want de kwalificatie is hier cruciaal. Er wordt veel gevraagd van de coureur hier. Ervaring is dus heel erg belangrijk. Dat laten de winnaars op dit circuit ook wel zien. Bijna allemaal grote namen.”

Dat Pérez denkt een voordeel te hebben door zijn ervaring is wel begrijpelijk. Toen de onervaren Mexicaan in 2011 immers voor het eerst op het circuit reed in een Formule 1-auto, crashte hij aan het einde van Q2 behoorlijk hard in de muur. Hij hield er een hersenschudding aan over en mocht de race niet starten van de doktoren. Ook twee weken later in Canada voelde Pérez zich nog niet fit genoeg.

Over de strategie is Pérez dit jaar meer dan duidelijk. “Het maakt heel veel uit of je één of twee stops doet. Als de eenstopper lukt win je daar heel veel tijd mee. Aangezien inhalen bijna onmogelijk is, heb je heel veel voordeel. Maar al met al blijft de zaterdag cruciaal. We moeten gewoon goed kwalificeren.”