Sergio Pérez kijkt uit naar de races in Europa. De McLaren-coureur vindt het toch wel weer speciaal om terug te keren naar circuits als Monaco en Monza die al sinds 1950 op de kalender staan.

“Europa is de thuishaven van de Formule 1”, vertelt Pérez. “Hier is het allemaal begonnen. Het is leuk om te rijden op Spa, Monza, Monaco en Silverstone. Die circuits staan al sinds 1950 op de kalender. Die vele historie maakt zo’n Grand Prix ontzettend mooi. Ze moeten die circuits op de kalender laten staan. Het zou zonde zijn als ze verdwijnen.”

Dat de oudere circuits uiteindelijk wel eens kunnen verdwijnen, wordt ingegeven door het feit dat in 2014 de Grand Prix van New Jersey en Rusland waarschijnlijk al aan de kalender worden toegevoegd. In 2015 zou daar volgens de laatste geruchten ook Thailand bij kunnen komen.”

“Het is altijd een speciaal moment om terug te keren naar Europa”, vervolgt Pérez. “Na de eerste vier races maakt iedereen de balans op. In Europa begint eigenlijk het seizoen weer opnieuw. En dat is best wel spannend.”

Pérez vindt het wel prettig dat hij even drie weken rust heeft gehad. Nu kan hij zich weer focussen op de aankomende races. “Het worden hele drukke weken en daarbij heb ik de afgelopen weken veel te veel tijd op vliegvelden rondgebracht. Al dat rondreizen is toch best wel zwaar. Nu heb ik even tijd met mijn familie doorgebracht. Dat is toch wel lekker.”

In Europa komt McLaren met extra updates voor de MP4-28. Dat is ook wel nodig na de stroeve start van het seizoen. Het beste resultaat is een vijfde plaats voor Jenson Button. Pérez scoorde in Bahrein een zesde plaats, als beste van het seizoen. In het constructeurskampioenschap staat McLaren zesde, achter Red Bull, Lotus, Ferrari, Mercedes en Force India.