Sergio Pérez moet de Amerikaanse Grand Prix vanuit de pitstraat starten nadat hij de weegbrug miste aan het einde van de tweede vrije training. 

De Racing Point-coureur miste de lichten aan het begin van de pitstraat waar hij voor een controle op de weegbrug geroepen werd. Hij stopte kort in de pitstraat toen het team hem erover vertelde. Pérez vroeg het team wat hij moest doen waarop het team zei dat hij naar de garage moest komen. Daar oefende het team een pitstop, waarna de Racing Point alsnog naar de weegbrug werd gebracht.

Ondanks dat hij toch nog naar de weegbrug ging moet Pérez de race starten vanuit de pitstraat. Het sportief reglement van de Formule 1 stelt dat elke coureur die de weegbrug mist, waarna er aan de auto gewerkt wordt, vanuit de pitstraat moet starten. ”De stewards hebben videobeelden bekeken en geluisterd naar de coureur en hebben vastgesteld dat de coureur er niet in slaagde om voor de weegbrug te stoppen. In plaats daarvan reed hij door om een pitstop te oefenen waar de auto gelift werd en alle vier de banden verwisseld werden. Dit is in strijd met artikel 29.1 a”, aldus de verklaring van de FIA.