Dat Sergio Pérez in de tweede vrije training op Silverstone niet in de buurt van de tijden van teamgenoot Max Verstappen kon komen, komt vermoedelijk door een probleem met de aerodynamica van de RB18.

Pérez noteerde als een van de tien coureurs in de eerste vrije training geen tijd en kwam in de tweede training slechts tot de zevende tijd. Hij was met een rondetijd van 1:29.753 ruim acht tienden langzamer dan Carlos Sainz, die de sessie als snelste afsloot, en kwam zes tienden tekort op teamgenoot Max Verstappen.

Pérez was daar uiteraard niet blij mee. “Het was geen geweldige sessie vandaag, onze auto staat mijlenver van wat we in de simulator hadden voorbereid”, legt Pérez uit. “We nemen aan dat er iets aan de hand was, maar we moeten dat zien te begrijpen. Het was een zeer korte lange run aan het einde van de sessie, dit was dus geen geweldige start”, oordeelt de Mexicaan.

Lees ook: ‘Niet ideaal, maar wel oké’: Verstappen vierde op deels verregende vrijdag

Hoewel hij het niet met zekerheid durft te stellen, vermoedt Pérez dat het te maken heeft met de aerodynamica. “We staan een beetje op een achterstand, we moeten dus zien te begrijpen wat er aan de hand is. We hebben wel een idee, ik denk dat er wat vermoedens zijn aan de aerodynamische kant, maar ik kan natuurlijk niet te veel in detail treden.”

Pérez verwacht dat de situatie verbeterd kan worden, maar dat wordt dan wel ‘behoorlijk lastig’. “Maar we hebben dat eerder al gedaan. Je hebt het vertrouwen nodig in de bochten. Als ik dat vertrouwen terug kan krijgen, dan zou het wel in orde moeten zijn”, besluit de Red Bull-coureur.