Sergio Pérez moet zijn vierde startplek voor de sprintrace op de Red Bull Ring inleveren. De Mexicaan is door de stewards schuldig bevonden aan het overschrijden van de track limits in de ronde die hem een plek in Q3 opleverde. Hij zal zodoende vanaf de dertiende plek starten in de sprintrace.

Het is een opmerkelijk besluit van de stewards, die toch al uitleg te geven hadden over het moment. Pérez had namelijk zijn rondetijd al gezet en mocht gewoon deelnemen aan Q3 toen er plots een melding over het vergrijp op de tijdschermen getoond werd. Zonder die rondetijd was Pérez in Q2 gestrand.

De stewards zouden het incident, waarbij Pérez ‘zonder gegronde reden naast de baan’ reed in bocht 8, na de kwalificatie onderzoeken omdat het al te laat was om in te grijpen. Hij moest zich om 19:00 uur bij de stewards melden om uitleg te geven over het moment.

Daarop hebben zij besloten om Pérez’ tijden van Q3 af te nemen, net als de rondetijd in Q2 die hem de plek in Q3 opleverde. Daardoor zal hij niet vanaf de vierde, maar vanaf de dertiende plek aan de sprintrace beginnen.

De stewards leggen in een document uit dat het moment van Pérez pas na Q2 was opgemerkt, waardoor zij niet meer konden ingrijpen. “Normaliter wordt dan alleen de rondetijd in kwestie afgepakt, dat is wat de stewards hier ook doen. Maar als gevolg daarvan zou hij niet zijn doorgegaan naar Q3 en daarom, voor de eerlijkheid voor alle deelnemers, geven de stewards de opdracht om alle rondetijden van Q3 af te nemen”, zo klinkt de uitleg van de stewards. Red Bull mag in beroep gaan tegen het besluit.