Na twee uitvalbeurten in de afgelopen drie races hoopt Sergio Pérez dat hij dingen kan rechtzetten in Frankrijk. Hij ziet zichzelf nog steeds als titelkandidaat maar weet dat hij dan geen punten meer kan laten liggen nu zijn achterstand op teamgenoot Max Verstappen aanzienlijk is.

Het weekend in Oostenrijk ging van kwaad tot erger voor Pérez. Door een laat besluit van de stewards moest de Mexicaan zijn vierde startplek voor de sprintrace inleveren omdat hij in de kwalificatie track limits had overschreden. Hij moest daardoor van de dertiende plek starten en maakte in de sprintrace flink wat plaatsen goed, waardoor hij de vijfde startplek opeiste voor de hoofdrace.

Daar ging het echter snel fout: Pérez probeerde George Russell in bocht 4 buitenom in te halen, maar de twee kwamen met elkaar in aanraking met flink wat schade aan de RB18 als gevolg. Na 24 ronden gaf de Red Bull-coureur op en verliet hij Oostenrijk zonder punten, waardoor hij zijn tweede plaats in het klassement verloor aan Charles Leclerc.

Lees ook: Verstappen hoopt in heet Frankrijk ’te kunnen leren van laatste resultaat’

Pérez ziet de Franse Grand Prix als goede gelegenheid om terug te slaan. “Na een zwaar weekend in Oostenrijk is het geweldig om weer te racen en een kans te hebben om dingen recht te zetten”, blikt Pérez vooruit op de race in Frankrijk. “We hebben twee uitvalbeurten gehad in de afgelopen drie races en dat kunnen we ons niet veroorloven in het kampioenschap, dus ik streef ernaar om daar dit weekend in Frankrijk verandering in te brengen.”

“Ik ben nog steeds in de running voor het kampioenschap, dus persoonlijk is het ook belangrijk om geen punten meer te verliezen”, vervolgt Pérez, die een achterstand heeft van negentien punten op Leclerc. “Vorig jaar scoorde ik in Frankrijk mijn tweede podium met het team en ik kijk er erg naar uit om dat te proberen te herhalen. Paul Ricard is een uitdagend circuit omdat er verschillende lijnen zijn die je door de bochten kunt nemen en het is niet gemakkelijk om te weten welke de beste is om te gebruiken.”

Lees ook: Tijdschema GP Frankrijk: Wie wint de waarschijnlijk laatste race op Paul Ricard?

Het zal een erg heet weekend worden voor de coureurs, die met temperaturen van rond de 33 graden goed op de banden moeten letten. “Fysiek ziet het er naar uit dat het een zeer veeleisende race zal worden en we zullen moeten zien hoe het gaat met de bandendegradatie vanwege de hitte”, aldus Pérez.