Wil Max Verstappen winnen in Frankrijk, dan zal het ‘belangrijk zijn om op de banden te letten’ vanwege de verwachte hoge temperaturen. De Nederlander wil op Paul Ricard voortbouwen op de prestaties in Oostenrijk.

De Formule 1 verlaat de heuvelachtige Red Bull Ring en trekt deze week naar het Franse Paul Ricard, een vlak en door de lange sliert aan blauwe en rode strepen langs de baan niet te missen circuit. Toch moeten de Franse fans vrezen dat ze deze race volgend jaar missen, aangezien het circuit ontbreekt op de conceptkalender voor 2023.

Het biedt de coureurs de kans om zich tot de winnaar te kronen van de voorlopig laatste Franse Grand Prix op Paul Ricard. Max Verstappen hoopt er uiteraard met die eer vandoor te kunnen gaan en put vertrouwen uit de zege van vorig jaar, toen hij met een agressieve strategie Lewis Hamilton versloeg.

Lees ook: Horner verwacht snel Mercedes op Paul Ricard: ‘Zullen kanshebber zijn’

“Vorig jaar hebben we als team een goed resultaat geboekt in Frankrijk”, zegt Verstappen. “De baan heeft met name in de laatste sector veel technische en snelle bochten, dus het zal belangrijk zijn om op de banden te letten, vooral omdat het een erg heet weekend gaat worden”, aldus de Nederlander, die ook heeft gezien dat de temperaturen niet lager zullen liggen dan 33 graden.

Dat bandenmanagement zo belangrijk wordt, betekent dat Red Bull flink aan de bak moet. In Oostenrijk worstelde Verstappen door de hoge slijtage terwijl de Ferrari’s veel meer ronden konden rijden op dezelfde compound. Daardoor kon Charles Leclerc relatief gemakkelijk drie keer voorbijgaan aan de regerend wereldkampioen om de zege op te eisen.

Red Bull won sinds de Grand Prix van Emilia-Romagna zes races op rij, maar de laatste twee races kleurde de hoogste trede van het podium rood door Ferrari. Verstappen hoopt dit weekend weer te kunnen winnen om zijn voorsprong – hij heeft 38 punten voorsprong op Leclerc – te vergroten. “Ik kijk uit naar een nieuwe raceweek waarin we hopelijk kunnen voortbouwen op onze prestaties in Oostenrijk en kunnen leren van ons laatste resultaat”, besluit de Red Bull-coureur.