Williams voert het middenveld aan en heeft bovendien een te grote voorsprong op de rest, vindt Force India-coureur Sergio Pérez. 

Bij de Grand Prix van Australië finishten Sergio Pérez en teamgenoot Esteban Ocon respectievelijk als zevende en tiende voor het team van Force India. Op het eerste gezicht een prima resultaat, ware het niet dat Pérez op een ronde achterstand op nummer zes Felipe Massa van Williams finishte. De pace van de VJM10 is onder de maat. “Ik denk dat we meer kregen dan we verwachtten, meer dan de auto verdiende”, aldus de Mexicaan.

Het verschil met de concurrentie is groot, maar Checo is wel blij met het behaalde resultaat. “Williams ligt te ver voor op dit moment”, meent hij. “Torro Rosso was sneller dan wij, Haas was sneller dan wij. Om ze dan op strategie te verslaan is top, het team kan daar blij mee zijn.”

Pérez vindt daarom wel dat er nog veel moet gebeuren. “We hebben zo snel mogelijk de updates nodig, we moeten hard aan de auto werken. We hebben de wagen na de tests wel verbeterd, maar er zijn nog wat zwakke punten. We zijn nog lang niet waar we willen zijn.”