Red Bull-coureur Sergio Pérez denkt dat hij en zijn collega’s zich flink zullen moeten aanpassen aan de nieuwe 2022-auto’s. “De nieuwe regels maken alles alleen maar interessanter.”

Dat zegt Pérez met oog op de nieuwe bolides, die volgens Red Bull zelf ‘een stuk sneller’ zouden moeten zijn op de rechte stukken, maar waarmee de coureurs elkaar ook beter zouden moeten kunnen volgen en inhalen.

Lees ook: Met deze auto moet Verstappen zijn titel verdedigen in 2022, de Red Bull RB18

“De nieuwe regels zijn bedacht om de strijd op de baan te verbeteren. Hopelijk kunnen wij als coureurs dus beter met elkaar racen en elkaar beter volgen. Er zijn veel nieuwe dingen die we moeten leren, en we zullen ons veel moeten aanpassen aan de nieuwe auto’s”, verwacht Pérez dus ook.

“De nieuwe regels maken alles echter alleen maar interessanter”, denkt de Mexicaan, die zich erop verheugt weer het circuit op te gaan. “Ook omdat er weer steeds meer fans bij zijn. De Formule 1 groeit wereldwijd enorm en ik kan niet wachten om die sfeer weer mee te maken. Ik hoop dat we de fans geweldig entertainment kunnen bieden.”

Lees ook: Verstappen voelt geen extra druk: ‘Benieuwd hoe de nieuwe auto het doet’