De Marussia’s zijn gewend aan de achterhoede en de wetenschap dat ze in ieder geval de HRT’s achter zich laten, maar dat is in Monaco niet het geval.

Charles Pic kende een moeizame kwalificatie waarbij hij werd gehinderd door verkeer en de rode vlag. Ook was hij niet te spreken over de snelheid van zijn wagen.

“Het was geen geweldige kwalificatie voor mij”, verklaart Pic. “Ik denk dat onze snelheid hier in Monaco minder snel is dan in Barcelona. Ik had ook wat verkeer in mijn snelle ronde, waardoor ik geen geweldige dag had.”

Pic start de race als 22e, achter HRT-coureur Pedro de la Rosa. “We moeten ons maar focussen op de race van morgen en kijken wat we kunnen doen om de auto te verbeteren. In Monaco krijg je soms de kans om iets te laten zien, dus moeten we ons in de beste positie positioneren om daarvan te kunnen profiteren.”

Teamgenoot Timo Glock start als twintigste en was aanzienlijk blijer. “Opnieuw een goede dag voor mij”, meldt de Duitser na afloop van de kwalificatie. “Ik was blij met de auto, al werd het wel wat moeilijk na de rode vlag van Pérez omdat we maar één kans hadden op de supersoft banden en er veel verkeer was. Al met al ben ik best tevreden met mijn ronde.”