De lekke band die Sebastian Vettel op de Red Bull Ring uit de race deed crashen, werd veroorzaakt door rommel op de baan. Dat concludeert Pirelli na onderzoek.

Na 26 ronden racen op de Red Bull Ring klapte de rechter achterband van Vettels Ferrari ineens, terwijl hij op kop reed. Vettel had als enige van de koplopers nog geen pitstop gemaakt en had, zijn kwalificatierondjes op de superzachte Pirelli PZero’s meegerekend, 29 ronden op het setje banden gereden.

Direct na de race was het klappen van de band nog ‘een groot vraagteken’ voor Vettel en Ferrari. Na onderzoek heeft bandenleverancier Pirelli de oorzaak vast weten te stellen: “Na het analyseren van de paar stukken band die over waren en het vergelijken daarvan met andere banden die in de race zijn gebruikt, hebben we geen sporen gevonden die wijzen op een probleem met de structuur van de band of iets dat door slijtage veroorzaakt zou zijn. Wij geloven dat rommel op de baan voor het uit elkaar klappen van de band heeft gezorgd”, meldt Pirelli.