Pirelli heeft de bandenselecties voor de Grand Prix van Engeland op Silverstone bekendgemaakt. De harde band is terug van weggeweest en verder is opnieuw de zachtste compound het populairst.

De team hadden voor de tweede keer dit jaar (na de Grand Prix van Spanje) de setjes hardmedium en soft tot hun beschikking. De zachtste compound is opnieuw het meest populair gebleken.

Alleen Sauber neemt per coureur negen setjes van de zachte Pirelli PZero’s mee, uit een totaal aantal van dertien setjes slicks dat ze per coureur krijgen voor het raceweekend.

Daarentegen kiezen de heren van Force India voor ‘maar’ zes setjes van de zachte en wel drie setjes van de harde band; het meest van alle teams.

Mercedes gaat voor zeven soft-setjesvijf medium-setjes en één hard-setje, terwijl Ferrari voor één setje meer harde banden, twee setjes minder medium banden en één setje meer zachte banden.

Ook bij Red Bull, het team van Max Verstappen, is de verdeling gelijk. Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo gaan allebei voor zeven setjes zachte banden, vier van de medium compound en twee setjes van de harde compound.

Haas is het enige team waarbij de coureurs niet dezelfde setjes banden hebben. Romain Grosjean heeft exact de zelfde bandenselectie als de Red Bulls, terwijl Gutiérrez het doet met één setje van de harde band en vijf setjes van de medium compound..

7911_GreatBritain-Selected-Sets-Per-Driver-EN